Fiecare cultură are propriile particularități legate de căsătorie. Unii oameni urmează tradiții vechi, deoarece există o convingere puternică că, dacă tradiția nu este urmată, cuplul nu va avea o căsătorie de succes. Cunoașteți câteva lucruri despre nunțile organizate de diferite culturi? Iată câteva sfaturi care pot fi o sursă de inspirație pentru o nuntă etnică.
- Conform tradiției hinduse, ploaia în ziua nunții este considerată un semn de noroc.
- În India, fratele mirelui aruncă flori asupra cuplului, la sfârșitul ceremoniei, pentru a-l proteja de rău.
- Francezii fac adesea un toast pentru tinerii căsătoriți folosind un recipient special cu două mânere.
- În Germania, mireasa poartă sare și pâine în buzunar pentru abundență în casă, iar mirele grâu, pentru a avea sănătate și noroc.
- Pantofii sunt considerați obiecte aducătoare de noroc în căsătorie din cauză că au formă de lună, care este un simbol al fertilității.
- În Japonia, culoarea albă a fost folosită pentru mirese, cu mult înainte ca Regina Victoria să o popularizeze în lumea occidentală.
- Una dintre tradițiile mireselor este de a pune puțin zahăr în mănuși. Aceasta este o modalitate de apreciere a uniunii lor.
- Britanicii cred că dacă mireasa găsește un păianjen în rochia de mireasă, acesta le va aduce noroc în căsnicie.
- Există o credință care spune că mirele ar trebui să-și poartă mireasa în brațe până la noua casă pentru a o proteja de spiritele malefice ascunse după ușă.
- Britanicii evită să se căsătorească sâmbătă. Potrivit folclorului englezesc, este cea mai nefericită zi de nuntă, cu toate că este de obicei ziua preferată a cuplurilor care vor să se căsătorească. Pentru britanici, cea mai bună zi este miercuri.
- În Egipt, femeile pișcă mireasa în ziua nunții sale. Acesta este un semn de noroc.
- Verighetele se pun pe al patrulea deget, deoarece egiptenii cred că prin acest deget trece vena legată de inimă.
- În Egipt, familia miresei gătește în prima săptămână de căsătorie. Scopul este de a lăsa cuplul să profite la maximum de viața împreună.
- Tradiția domnișoarelor de onoare provine din epoca romană. Romanii considerau că domnișoarele de onoare trebuie să poarte aceeași îmbrăcăminte ca și mireasa pentru a o proteja de spiritele rele.
- Tradiția tortului de nuntă provine din Roma antică, unde la ceremonia de nuntă se rupe o bucată de pâine deasupra capului miresei pentru ca aceasta să fie cât mai fertilă.
- Luna iunie este foarte populară pentru nunți, deoarece este legată de zeița romană Iuno, care era zeița căsătoriei.
- O mireasă suedeză pune, de obicei, o monedă de argint, oferită de tatăl ei, și o monedă de aur oferită de mama ei în fiecare pantof, asigurându-se că nu vor merge fără ele.
- În limbajul bijuteriilor, inelele de logodnă cu safir înseamnă fericire conjugală.
- Dacă vă gândiți să cereți un inel cu perle, uitați de el, deoarece în limba bijuteriilor, perla este sinonimă cu ghinionul, pentru că forma sa seamănă cu o lacrimă.
- Un inel cu piatră acvamarin este sinonim cu onestitatea și loialitatea și cu o căsnicie lungă și fericită.
- În Danemarca, miresele și mirii care poartă haine tradiționale le schimbă între ei, pentru a alunga spiritele rele.
- Petrecerile burlacilor provin din tradițiile soldaților spartani. Ei își luau la revedere de la zilele lor de burlăcie, cu o petrecere mare.
- În Portugalia, rochia de mireasă înainte de secolul al XX-lea era neagră.
- Voalul miresei este o tradiție ce provine de la greci și romani. Ei credeau că voalul protejează femeile de spiritele rele.
- Mireasa trebuie să stea în partea stângă a bărbatului la altar. Aceasta este o tradiție anglo-saxonă. Anglo-saxonii credeau că mirele avea nevoie de mâna dreaptă pentru a lupta împotriva adversarilor săi.
- Primii nași au fost războinici, de obicei prieteni ai mirelui și au avut datoria de a apăra mireasa de posibili răpitori.
Voi ce curiozități știți despre nunți? Ce ne puteți spune despre propria nuntă? Cum ați organizat-o? Ce tradiții ați respectat? Ce invitații de nuntă ați folosit? Noi, echipa Deluxe Cards, oferim viitorilor miri o gamă variată de invitații, de o calitate deosebită și la prețuri foarte avantajoase.
Invitațiile de nuntă Deluxe Cards se potrivesc perfect tuturor celor care decid să anunțe într-un mod cât mai special unirea destinelor lor.
Add comment